Monday 15th of October: Advanced English Paper 1
1.50-4.00 p.m. (2 hours and 10 minutes)
It all starts today. How fitting hell should begin with my most hated subject. Here lies the horrors of short text, belonging and creative writing.
Wednesday 17th of October: Advanced English Paper 2
9:25 - 11.30 a.m. (2 hours and 5 minutes)
Of course this would drag on and be my only subject that requires to exams. Of course. They say that hitting yourself with a hammer should be done for a long amount of time so that it feels better when it stops. Hopefully it applies here. The hammer in this case is called the Fiftieth Gate, Blade Runner, Frankenstein and Gwen Harwood.
Thursday 18th of October: A possibility
Maybe it will feel better because I have been offered a (lowered price) ticket to go the the Mumford and Sons concert ticket whose supporting act comprises of Edward Sharpe and the Magnetic Zeroes and Matt Corby. Pretty much a near perfect concert. To rock or not to rock to folky, alternative, indie music?
Satuday 20th of October: A wedding
Dress up time at a party to celebrate the union of two people I don't really know while smiling and speaking broken Cantonese to family member who I've never met or don't remember. Note: Only occasion to keep siblings close.
Thursday 25th of October: Music
1:55 - 3.00 p.m. (1 hours and 5 minutes...thank God)
Aural skills. Listing what is obvious does not come naturally to me as it seems. I suck at this.
Monday 29th of October: Modern History
9.25 - 12.30 p.m. (3 hours and 5 minutes.....JFC)
The one subject I would worry most about. WWI, Germany from 1923-1937, Conflict in the Pacific and Japan. While I enjoy learning about such things I do not think I'm prepared to write approximately 5000 words in three hours.
Monday 5th of November: Studies of Religion 1
9.25 - 11.00 a.m. (1 hour and 35 minutes)
My second most hated subject. A pointless, waste of a unit. I wish I dropped to Catholic Studies. I can't deny I need this unit though. Do not underestimate SOR. People who say this is easy marks is an idiot. Christianity (Baptism, St Paul, environmental ethics) and Islam (Hajj, Rabia, environmental ethics).
Tuesday 6th of November: Society and Culture
1.55 - 4.00 p.m. (2 hours and 5 minutes.....surprising)
It was fun and interesting and valuable for after high school. Kept me on my toes and out of bed while staying up and doing my PIP. It's nearing the end and I'm glad this was one of the last subjects for me to say goodbye to. Whoever thinks it's a bludge.....buddy you're in for a ride. Surfing, China and their education, work and leisure, futurism (not to mention Core knowledge which includes definitions and research methods)
Thursday 8th of November: Visual Arts
And I conclude on this note. Hopefully I'll be at the top on my A-gam to bullshit through 4 booklets worth about the use of colour, brushstrokes, gallery space and post modernism. Leaving on a high note.